in

Бойко Борисов: Около 20 май ще започне строежът на интерконектора с Гърция(Видео)

Снимка: Facebook

Около 20 май ще направим първа копка и ще започне строежът на интерконектора с Гърция. Това заяви след края на енергийния форум, който се проведе в София, премиерът Бойко Борисов.

„Темата е важна, защото енергийната сигурност е свързана с тази за националната сигурност. Цените на шистовия газ стават все по-ниски. Газовият хъб „Балкан” и нашата мрежа, която разширяваме, и транзитът, който преминава през България, е много добре изчислен и свързан с третия енергиен пакет. Целта на днешната среща е диверсификацията вътре на производството в страната и ако има по-евтин газ, нашата икономика и потребители да получават по-евтин газ. Истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията, от по-ниската цена на газа.

„Не зная по времето на кое правителство е било, паралелните тръби на транзитите са били изрязани и запушени. Не зная с каква цел е направено, разследващите журналисти да го проверят. Тези, които навремето са рязали тръбите, за да ни вкарат в тази зависимост, трябва да си мълчим за тях. Но ние ги възстановихме. Горе-долу сега разбрах защо са изрязани и кой им е помогнал – нашите опоненти”, заяви Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов