in

Министърът на спорта официално откри Европейската купа по ветроходство във Варна (СНИМКИ)

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Днес официално бе открита Европейската купа по ветроходство в клас Лазер. Събитието ще се проведе във Варненския залив между 14-16 юни.

Организатор е Българската федерация по ветроходство. Домакини са Община Варна и СК „Черно море Бриз“.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Официалното откриване бе в 11.00 часа на Офицерския плаж, в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев.

До момента за Европейската купа заявки има подадени от 45 участници, като 28 от тях са от България. Останалите страни участнички до този момент са Украйна, Румъния, Кувейт, Русия и Франция.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Във Варна за състезанието ще пристигне и действащата европейска шампионка Александра Лукоянова. Нашият отбор също е сред фаворитите за медали с участието на Мариела Николова, Даниел Николов, Калина Маринова и други надежди в по-малкия клас.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Състезанието ще премине в 8 гонки в трапецовидна дистанция, а всеки от трите класа ще стартира отделно. Очаква се от 2 до 5 метра сила на вятъра при слънчево време.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/