in

Гордост: Българките станаха европейски шампионки в баскетбола

снимка fiba

Националният отбор на България за жени до 20 години спечели европейското първенство по баскетбол в дивизия „В“, което завърши тази вечер в Прищина. Във финала момичетата на Таня Гатева победиха Финландия с 80:75.

Нашите изиграха отличен мач и напълно заслужено победиха непознаващия до момента вкуса на загубата тим на скандинавките. Националките ни демонстрира сърцата игра, страхотна стрелба и завидна психическа устойчивост. А и взе реванш за загубата с близо 30 точки от същия съперник на старта на шампионата

С 19 точки за България най-резултатна бе Гергана Иванова. Още 16 точки прибави Карина Константинова, докато Виктория Иванова завърши с 15. 12 точки добави Стефани Пендова.

За Финландия с 31 точки и 11 борби над всички бе Ауак Куйер, докато Лота Вехка-ахо остана с 12 точки. Карина Константинова стана и Най-добър играч на първенството във вота на феновете.

Така България, Финландия и бронзовият медалист – Република Ирландия, спечелиха промоция за дивизия „А“ през следващата година, съобщава Монитор .

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/