in

Кобрата ще се бие за световната титла с Джошуа?

Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев ще получи задължителния шанс да се бори за световната титла във версия IBF. Асоциацията задължи победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа да срещне българина до 31 май 2020 г.

Мексиканецът и британецът ще се изправят в реванш един срещу друг на 7 декември в Саудитска Арабия. Първият мач между тях беше на 1 юни и Руис шокира световната боксова общественост, като нокаутира непобедения дотогава AJ.

От две години Кобрата е задължителен претендент за колана в IBF. Той трябваше да се бие с Антъни Джошуа през октомври 2017 г. за световната титла, но се контузи в навечерието на сблъсъка и срещата пропадна. Сега, почти три години по-късно, той ще има възможността да спечели така лелеяната титла.

Разбира се, за да остане задължителен претендент, Пулев не трябва да губи мачовете си дотогава. Очаква се той да има среща през есента на тази година, но все още съперникът му не е ясен, съобщава Гонг. След въпросния мач ще влезе в подготовка за предстоящата битка с Джошуа или Руис.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/