in

Задържаха данъчен-менте, мамил на Златни пясъци

Снимка: infotourism.net

Районната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа мъж за две измами, представял се като служител на НАП, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

57-годишният Стефан Д. е привлечен като обвиняем за извършени от него две измами в курорта Златни пясъци – престъпления по член 210, ал. 1, предл. 1, във връзка с член 209, ал. 1 от НК. С постановление на дежурен прокурор от Районната прокуратура във Варна той е задържан за срок до 72 часа.

На 10 август тази година мъжът, който е роден в русенското село Ветово, се представил като служител на НАП пред жена, работеща в курорта, въвел я в заблуждение, че е длъжностно лице, и така успял да й причини вреда за 50 евро. Същия ден, представяйки се отново за служител на приходната агенция, той въвел в заблуждение и друга жена в курорта и успял да й причини имотна вреда за 150 лева.

Престъплението, в което е обвинен 57-годишният мъж, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Районната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския районен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо Стефан Д.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/