in

Ферари с първа победа от 2010-ната година насам

Снимка: Формула 1

В днешната Гран При на Италия Шарл Леклер донесе първата победа за Ферари от 2010-ната година насам. Младият монегаск записа втора поредна победа от началото на сезон 2019 и върна надеждите у феновете на Скудерия за нещо повече тази година. Последните обиколки бяха много тежки за Шарл, който първо се отбраняваше от атаките на пилотите на Мерцедес – Люис Хамилтън, а в самия край и от съотборника му Валтери Ботас съобщава sportal.bg

Грешки и на двамата пилоти на шампионите обаче помогнаха на Леклер да стигне до победата пред италианските тифози, изпълнили до краен предел трибуните на пистата „Монца“. След тези неточности и на двамата Валтери финишира втори, а едва трети остана Хамилтън.

След вчерашната куриозна квалификация на легендарната писта “Монца” пилотът на Ферари Шарл Леклер стартира от първа позиция в днешната Гран При на Италия. Втори е голямата звезда на Мерцедес Люис Хамилтън. Петкратният световен шампион и водач във временното класиране при пилотите ще направи живота на Леклер максимално тежък още след старта на спирането за първи завой, където ще пробва да му отнеме водачеството.
Трети е съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас, който ще пази гърба му от другия пилот на Ферари Себастиан Фетел. Германецът не успя да се ориентира добре в хаоса на вчерашната квалификация и ще трябва да търси място на подиума от четвърта стартова позиция.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов