in

Кой и за какво попадна в ареста след акцията в Белослав и Синдел?

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

В ареста с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение съда са 22-годишният Пресиян Ст., 36-годишният Кольо Г. и 19-годишните Дамян Р. и Георги Г., заловени при тридневната акция в Белослав и Синдел.

Срещу всеки от четиримата обвиняеми се водят по повече от две досъдебни производства, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Уважени са искания на Районната прокуратура във Варна от съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четирима обвиняеми с повече от две досъдебни производства, установени по време на специализирана полицейска операция.

Варненският районен съд е уважил искания на Районната прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четирима обвиняеми, които са били установени по време на проведената тридневна специализирана полицейска операция в град Белослав и село Синдел. На място беше и главният прокурор Иван Гешев.

В различни съучастия помежду си и с други лица те са извършители на противозаконни отнемания на автомобили и квалифицирани кражби с разрушаване на прегради, направени за защита на имот, и с използване на техническо средство или специален начин при престъплението.

Определенията на Варненския районен съд, с които са взети най-тежките мерки за процесуална принуда – задържане под стража, на четиримата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/