in

12-годишно дете построи рекордно висока кула с клечки от сладолед

Кадър: Facebook

Вдъхновен от проектите на своя баща , 12-годишният Ерик Клабел от Илинойс (САЩ) работи усърдно, за да сглоби официално най-високата кула от клечки от сладолед  в света

Ерик Клейбъл от Нейпървил, щата Илинойс, изгради най-високата структура от този вид, издигаща се на 6,15 метра над земята.

Момчето започнало своето хоби през 2015 година и изграждало най-различни конструкции с клечки от сладолед.

Ерик винаги е бил очарован от творенията на баща си и ето защо той е решил да направи някои свои собствени проекти, използвайки пръчици от сладолед.

Едни от най-добрите му творби включват най-високата конструкция от клечки за сладолед, моторизирана кола, лодка, кутия и дори мраморна писта.

Сега, още преди дори да стане тийнейджър, момчето може да се похвали, че е поставил и световен рекорд на Гинес за най- високата кула от клечки.

Съветът на Ерик към амбициозните строители  като него е да помнят, че пръчките за ескимо са просто куп дървени пръчки, но когато се положат усилия и се сглобят на правилното място, може да се получи нещо наистина невероятно.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/