in

Варна остава без емблематичен арт фестивал (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Арт Фестивал Сръчко

Организаторите на арт фестивал „Сръчко“ съобщиха за медия „Нова Варна“, че във Варна няма да може да се проведе дългогодишният фестивал, който се провеждаше през хотел „Черно море“. Причина за това е проблем с преместваемите обекти, които не отговаряли на условията от Наредбата за условията и реда за поставяне на преместваеми обекти. По думите на организаторите не е свикана комисия по въпроса.

Варна ще остане без дългогодишния си арт фестивал „Сръчко“ пред хотел „Черно море“. Това съобщават организаторите на фестивала, а отношението определят като гавра с тях и всички, които очакват фестивала около коледните дни.

От предоставените документи става ясно че, че на 07.09.22 г. са входирали искане за провеждане на Арт Фестивала пред хотел „Черно море“, а са получили разрешително на 03.11.22 г.

Седмици по-късно на 21.11.22 г. получават писмо от деловодството на общината, че се установило, че подаденото заявление и приложената към него схема за преместваеми обекти не отговаря на условията на чл. 29 от Наредбата за условията и реда за поставяне на преместваеми обекти по смисъла на чл. 56, ал. 1 от ЗУТ, тъй като схемата не е съгласувана от комисия.

Според организаторите такава комисия не е искана за нито едно събитие в града, но въпреки това пускат искане за свикване на комисия по чл. 56 и тук всичко приключва, обратна връзка, информация – няма. Същите писма те получават не само за зимния фестивал, а за всички организирани от тях, които събират автори на ръчно изработени уникати.

„Така ние не официално бяхме изгонени от родният си град“, казват организаторите на Арт Фестивала.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.