in

Учени посочиха тайните убийци на здравето: Любими храни попадат в списъка

Снимка: Pixabay

Според учени от САЩ има няколко любими храни и напитки, които за съжаление са доста опасни за здравето, като изтощават човешкия мозък и дори водят до преждевременна смърт. Учените са категорични, че въпросните храни и напитки водят постепенно до мозъчна смърт.

За съжаление, твърде много хора ги употребяват, без да осъзнават, че могат сериозно да навредят на здравето си с тяхната консумация.

Статии за това са публикувани в научните списания Stroke и Annals of Neurology.

В хода на 10-годишно проучване учените стигнаха до извода, че на първо място в списъка на тайните убийци на здравето е подсладената газирана вода. 4300 участници в проучването, които са го пили най-много, е най-вероятно да бъдат диагностицирани с деменция.

На второ място по вредност са печива с трансмазнини. Оказва се, че те могат да имат сериозно отрицателно въздействие върху човешкия мозък.

На трето място неочаквано се нареди пицата. Оказало се, че хората, които я консумират в продължение на години, имат най-лоши резултати на тестовете за интелигентност.

Авторите на труда предупреждават за смъртоносната опасност от прекомерната консумация на подобни продукти.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/