in

С този трик копърът ще остане свеж за няколко месеца, без да се налага да го държите във фризер

Снимка: Pixabay

Свежите подправки винаги са били много важна част от завършения вид и вкус на всяко ястие. Безспорно току-що откъснатите от градината подправки са много по-ароматни, отколкото държаните във фризер. Ето защо ще ви запознаем с един трик, благодарение на който копърът може да остане свеж буквално за няколко месеца, без да се налага да го складирате в плик във фризера.

Измийте количеството копър, с което разполагате и го подсушете много внимателно. Едно от най-важните неща е да сте сигурни, че не е останала никаква влага.

Едва след това можете да преминете към следващата стъпка, а именно прехвърлянето на подправката в подходящ съд, съобщава Актуално.

Нужни са ви един, два или повече буркана с винт, в зависимост от това какво количество копър искате да съхранявате. Измийте бурканчетата внимателно и ги подсушете старателно. Те също не трябва да са влажни. Напълнете бурканите с копър, затворете капачките и ги подредете в хладилник. Това е всичко, което се изисква от вас да направите.

Гарантираме, че копърът ще остане свеж за няколко месеца. Няма да има разлика с този, който току-що е откъснат от градината. Пробвайте този трик и ще останете безкрайно доволни от крайния резултат.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/