in

Това са зеленчуците, с които ще стопите коремните мазнини за нула време

Снимка: Pixabay

Всеки знае, че зеленчуците са полезни и необходими за поддържането на балансирана диета. Има няколко вида зеленчуци, които се характеризират с малко калории, но за сметка на това са с високо съдържание на фибри, протеини и други полезни хранителни вещества. По тази причина въпросните зеленчуци са добри помощници за така желаният ефект – загуба на тегло. 

Ето и кои са зеленчуците, благодарение на които коремните мазнини се топят за нула време:

Цвекло

В този кореноплоден зеленчук има редица ценни хранителни вещества. Именно те спомагат за контролирането на теглото. В цвеклото се съдържат много фибри. Те предотвратяват подуването на корема. Диетолозите са категоричния че цвеклото е един от зеленчуците, които трябва редовно да присъстват на трапезата ни, съобщава Актуално.

Моркови

В морковите се съдържат много повече хранителни вещества, колкото изглежда на пръв поглед. С тях лесно можем да се отървем от излишните мазнини в областта на корема. Те спомагат и за ускоряването на метаболизма. Заради твърдата си текстура принуждават тялото да изгаря много калории.

Броколи

Броколите са сред най-ценните зеленчуци, предлагащи се свободно на пазара. В тях се съдържат антиоксиданти, намаляващи възпаленията в тялото. Богати са още на калий, хром, калций и витамин С. Именно витамин С допринася за превръщането на мазнините в енергия. Колкото повече броколи похапвате, толкова по-сити ще се чувствате.

Спанак

Специалистите по хранене препоръчват редовното добавяне на спанак към диетата, ако искаме да се отървем от коремните мазнини и всички онези излишни килограми, причиняващи ни дискомфорт. В спанака се съдържат много фибри, спомагащи за усвояването на хранителните вещества, както и подпомагане на храносмилането. В зеленчука се съдържа и витамин К, допринасящ за загубата на мазнини.

Зеле

В листния зеленчук се съдържат наистина много витамини. В 100 грама продух има едва 43 калории. Похапвайте го редовно. Не очаквайте резултати като с магическа пръчка, защото това няма как да се случи. Въпреки това обаче бъдете постоянни и заменете вредните храни с едни от най-вкусните и полезни зеленчуци.

Внимание: Статията има само информативна цел и не замества консултацията с лекар.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/