in

Читателка на медия „Нова Варна“: Група роми се засели на паркинг във „Възраждане“. Под дърветата постлаха килими и юргани (СНИМКА)

Снимка: Facebook/ВАРНЕНСКИ МАМЧЕТАT. Kostadinova

Читателка на медия „Нова Варна“ се свърза с нас, за да сигнализира за група роми, които живеят по номадски на паркинг във варненския квартал „Възраждане“. По думите на жената те спят и ядат в лекотоварен камион, като хигиенните условия не са добри за кърмачетата и останалите деца там, а и изобщо за който и да е било човек.

Снимка: Facebook/ВАРНЕНСКИ МАМЧЕТАT. Kostadinova

Ето какво гласи сигналът, подаден от жената:

„От една седмица група роми са се настанили на паркинга в кв. „Възраждане“. Под дърветата са постлани, килими, юргани на които спят. Около 10 деца има, 3 от които са кърмачета, а останалите са между 3 и 10-годишни. С тях има около 8 възрастни. По цял ден ходят из целия квартал и звънят по звънците. След сигнал до Полицията попитали съседката дали й пречат. Има паркиран един лекотоварен камион, пълен с железа и боклуци и една кола, която е натоварена с някакви чували върху нея. Там спят ядат, не искам да знам къде ходят до тоалетна и къде си мият съдовете“.

Жената призовава институциите да се задействат, след като вече били подадени многобройни сигнали.

Този сигнал е изпратен за рубриката “Твоята Варна”. Свой сигнал в “Твоята Варна” можете да изпратите чрез платформата – signali.novavarna.net , както и по имейл на press.novavarna@gmail.com .

Публикувано от Александра Крумова