in

Сигнал в „Твоята Варна +“: Направиха нов тротоар, а след това сложиха мантинела в средата му (СНИМКИ)

Снимка: Редакция "Нова Варна"

В платформата за сигнали, идеи и предложения „Твоята Варна +“ постъпи сигнал от гражданка, живуща в района на КК „Слънчев ден“. По думите й на ремонтираната в момента отсечка, намираща се веднага след автобусната спирка „Генерал Заимов“ (в посока КК „Златни пясъци“) в средата на новоизградения тротоар е поставена нова мантинела.

Това е видно и от снимките, които е изпратила към сигнала си в „Твоята Варна +“ гражданката:

Снимка: Редакция „Нова Варна“

Въпросната мантинела принуждава, ползващите Градски транспорт, след като слязат от автобуса на спирката и пресекат опасно кръстовище, да ходят по пътното платно при това на главен път.

Според сигнала, който получихме, няма осигурен подлез, нито алтернативен път за пресичане за всички, които живеят в началото на улица „Янко Славчев“ и ползват Градски транспорт.

Според жената това е пълен абсурд, освен това казва, че това е направено от двете страни на главния път. От другата страна пък по този начин се прекъсва новоизградения тротоар, който е асфалтиран и подходящ за каране дори на велосипед. Ако мантинелата остане в този вид, по думите на гражданката, целият пешеходен поток ще се озове на пътното платно, при това преди опасен завой, от който шофьорите нямат видимост.

Снимка: Редакция „Нова Варна“

От медия „Нова Варна“ веднага отправихме писмено запитване към общинските власти, очакваме техния отговор. Освен това ще реализираме журналистическа проверка и ще посетим посочения в сигнала ремонтиран участък.

Очаквайте отговорът на Община Варна по този сигнал и нашата проверка, които ще публикуваме в отделна статия в рубриката „Твоята Варна +“.

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

Варненци, очакваме Вашите сигнали, идеи и предложения за подобряване на градската среда. Бъдете активни!

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/