in

Проверка по сигнал в „Твоята Варна +“: Пречи ли на пешеходците мантинела, сложена в средата на нов тротоар? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: Медия "Нова Варна"

Както ви информирахме преди дни, в платформата „Твоята Варна +“ постъпи сигнал от живуща в близост до КК „Слънчев ден“. В района се извършва мащабен ремонт по ул. „Боян Бъчваров“, която е известна на варненци като „стария път“ за КК „Златни пясъци“ – изграждат се нови тротоари и се полага изцяло нова пътна настилка.

Сигнал в “Твоята Варна +”: Направиха нов тротоар, а след това сложиха мантинела в средата му (СНИМКИ)

Това, което обаче е направило впечатление на гражданката, е, че на един от новоизградените тротоари, по нейно мнение, мантинелата е поставена в средата му. Тя смята, че по този начин се възпрепятства пресичането на ул. „Боян Бъчваров“, при това в района на автобусната спирка „Генерал Заимов“, обслужвана от Градски транспорт.

Снимка: Медия „Нова Варна“

От медия „Нова Варна“ отидохме на въпросното място и проверихме сигнала на гражданката. Действително от едната страна на пътя на новоизграденият тротоар, новата мантинела е поставена почти в средата му. Подходът към тротоара, който се намира най-близо до спирка „Генерал Заимов“, е много тесен. По него много трудно може да мине майка с количка, както и колело.

Снимка: Медия „Нова Варна“

Освен това самият участък от главния път „Боян Бъчваров“ е опасен за пресичане, защото се намира на завой. Предстои да видим как ще бъде решен пешеходния трафик на това място.

Отправили сме и официално запитване към общинските власти. Каква е причината въпросната мантинела да бъде поставена по този начин, предстои да разберем.

Вижте във видеото тук, какво установи нашата журналистическа проверка на място:

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

Варненци, очакваме Вашите сигнали, идеи и предложения за подобряване на градската среда. Бъдете активни!

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/