in

Млад баща до „Твоята Варна +“: Две детски градини, една ясла и университет, а на кръстовището до тях няма пешеходна пътека

Снимка: Google Street View

В платформата „Твоята Варна +“ постъпи сигнал от млад баща, който смята, че в близост до детската градина на сина му има опасно за пресичане кръстовище, на което липсват знаци и маркировка. Става въпрос за пресечната точка на улиците „Евлоги Георгиев“ и „Железни врата“ във Варна.

Според младият баща, кръстовището е изключително натоварено – минават автобуси и коли, а няма поставени нито маркировка, нито пътни знаци. Освен това в близост се намира Втори корпус на Икономическия университет, частно училище, две детски градини и една ясла.

Варненският баща се интересува дали Община Варна е предвидила да постави знаци и да се начертае пешеходна пътека тип „Зебра“ на това кръстовището на улиците „Евлоги Георгиев“ и „Железни врата“. Той смята, че това е наложително и се надява неговият сигнал-предложение да бъде взет под внимание.

От медия „Нова Варна“ ще изпратим официално запитване към общинските власти, отговорни за поставянето на маркировка и знаци по улиците на града, както и ще направим журналистическа проверка на място.

Очаквайте развитието по този случай, за който ще публикуваме друга статия пак тук в рубриката „Твоята Варна +“.

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

Варненци, очакваме Вашите сигнали, идеи и предложения за подобряване на градската среда. Бъдете активни!

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/