in

Варненка: Поредна нощ няма улично осветление в кв. „Свети Иван Рилски“

Снимка: Google Street View

В редакцията на медия „Нова Варна“ постъпи сигнал от гражданка на морската столица Надежда Йонкова, която твърди че между блоковете с номера от 52 до 55 във варненския квартал “ Свети Иван Рилски“* уличното осветление не работи от дни.

„Не е за пръв път, знаем, че някои от нашите съграждани крадат кабела, но моля да намерите решение възможно най-бързо.“ – пише ни тя. За съжаление, решаването на този проблем обаче не е от компетенцията на нашата медия. Ние можем само да му дадем гласност.

Отговорни за този род ремонти са отдел „Общинска инфраструктура“ към Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в Община Варна.

„Имаме деца и възрастни родители, които не могат да се приберат спокойно, особено сега, когато става тъмно още в 17.30.“ – пише още в сигнала си до нас варненката Надежда Йонкова. Тя очаква възможно най-бързо решение на проблема и не желае да получава само отговор на подадения от нея сигнал, при това в законно-установените срокове. За нея е важно проблемът да бъде решен.

*„Свети Иван Рилски“ е квартал на Варна, част от район „Младост“. Кварталът граничи с ж.к. Трошево, бул. „Вл. Варненчик“, Автогара Варна и Централните варненски гробища на север и североизток, с централната градска част и бул. Васил Левски на изток, с ул. „Девня“ на юг и със Западната промишлена зона на запад. В квартала се намират 5 ДЯ „Чуден свят“, ОУ „Свети Иван Рилски“, ОУ „Отец Паисий“ и Православната църква „Свети Пророк Илия“. (Източник: Уикипедия)

Наскоро от медия „Нова Варна“ Ви информирахме и за друг подобен случай:

Разследване по сигнал в “Твоята Варна +”: Защо участък от бул. “Васил Левски” тъне в мрак? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт. Да комбинирате различните стълбове и инструменти на “Твоята Варна +”.

Варненци, очакваме Вашите сигнали, идеи и предложения за подобряване на градската среда. Бъдете активни!

Проект „Твоята Варна +“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2023 г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/