in

Радев към Пеевски: Нормално е да си изнервен

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Българският държавен глава Румен Радев коментира изказване на лидера на ДПС Делян Пеевски, в което той обвини президента за разцеплението на партията. Президентът Радев обяви, че не се меси във вътрешните дела на партиите. Той обясни, че не би допуснал да бъде замесен в „долнопробни конспирации“. 

„Но явно, когато имаш амбиции да управляваш цялата държава, а не можеш да управляваш собствената си партия е нормално да си изнервен”, каза Радев пред журналисти.

„Не мислите ли, че прекалено дълго медиите ни занимават с личните тревоги и вълнения на въпросния господин, които опитват да ни се представят като обществен въпрос? Това е лична драма, която върви към своята развръзка”, допълни той.

Румен Радев отбеляза, че ако се обърне внимание на „злополучния ремонт на Конституцията” и последвалите решения на Конституционния съд ще се види, че те водят до парадоксални резултати.

Относно политическата обстановка в България Радев коментира, че ще изчака резултата от консултациите на ИТН.

„За съжаление, моите правомощия вече са изключително ограничени. Отговорност за промените и назначенията вече имат хората, които промениха Конституцията, защото списъкът става все по-малък и възможностите за избори на практика ги няма”, заяви Радев.

Президентът заяви, че няма намерение да коментира Николай Ненчев, който беше изпратен като временно управляващ посолството ни в Украйна. „Правете разлика между позицията временно управляващ и професия дипломат. Тук има огромна разлика. Дипломат не се става за един ден с едно назначение, тук въпросът е за държавността. Ясно е разписано в Основния закон как се назначава посланик, това изисква президентски указ”, допълни той.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/