in

Кьолн – мечтаната дестинация

Кьолн предлага всичко, което един турист може да поиска – музеи, исторически и културни забележителности, забавление. Научете повече за Кьолн – мечтата на туриста.
За Кьолн накратко:
Кьолн е четвъртият най-голям град в Германия. Градът е разположен на двата бряга на река Рейн, което го прави още по-красив. Историята на Кьолн е свързана с древноримските цивилизации и Средновековието. Това многообразие може да се забележи най-лесно в интересната архитектура на града.

koln
Как да стигнем до Кьолн?
Най-лесният начин да стигнете до Кьолн разбира се е със самолет. Цената на двупосочен билет до Кьолн за един възрастен е около 300 евро. Цената може да варира в зависимост от това на коя дата пътувате и коя авиокомпания сте избрали.
Нощувки в Кьолн
Цената на нощувка в Кьолн варира между 80 и 200 лв./вечер в зависимост от хотела. Не забравяйте да проверите за връзки с градския транспорт, преди да резервирате хотел.

Забележителностите на Кьолн
Кьолн предлага забележителности за всеки вкус. Затова и смятаме, че Кьолн е мечтата на всеки турист. Вижте кои са по-популярните забележителности в Кьолн.
Кьолнската катедрала е на първо място. Това е най-голямата готическа катедрала в Северна Европа и един от най-големите християнски храмове в света. Интересното е, че Кьолнската катедрала е строена в продължение на 600 години (XIII-XIX век). Разположена е на 7 000 кв.м. и е символът на Кьолн.

koln
Музеят на спорта е интерактивен музей в Кьолн. В него ще намерите различни изложби и експонати, свързани с историята на спорта, както и специални композиции, посветени на Олимпийските игри в Берлин и Мюнхен. На покрива на Музея на спорта има футболно игрище, ако искате да се раздвижите.

Работно време:

вторник – петък: 10 – 18 часа
събота и неделя: 11 – 19 часа

Музеят на горчицата логично разказва за всичко свързано с горчицата. Тук можете да видите как се произвежда този деликатес според кьолнската традиция. Можете да си закупите бурканчета с най-вкусната горчица.

Работно време:

понеделник – петък: 10 – 18 часа
събота и неделя: 11 – 19 часа

Музеят на шоколада е далеч по-популярен от този на горчицата, просто защото всеки обича шоколад. На входа на музея с билета ще получите и шоколадов бонбон, а по време на обиколката имате шанс да научите всичко за шоколада. Можете дори да видите на живо как се създават шоколадовите вкусотии. Музеят приютява и какаови дървета, които живеят в специални помещения, за да оцелеят. Освен това в Музея на шоколада в Кьолн се намира и най-големият шоколадов фонтан, висок 3 метра.

koln

Работно време:

вторник-петък: 10 – 18 часа
събота и неделя: 11 – 19 часа

Важно: Музеите на спорта, шоколада и горчицата се намират близо един до друг. Ако сте решили да посетите и трите, можете да си купите общ билет. Цената му е средно около 6 евро. Зависи от това дали сте ученик, студент, пенсионер, в група или се ползвате без тези привилегии.
Паркът на фантазиите е сред най-популярните увеселителни паркове в Германия, който предлага забавления за малки и големи.

Работно време:

всеки ден: 9 – 18 часа

Паркът е затворен през по-голямата част от месеците ноември и януари

При посещението си в Кьолн не пропускайте да посетите също и Зоологическата градина, музея Лудвиг и разнообразието от романски църкви.

Източник : rozali.com

Публикувано от Дамян Дамянов