in

Ето кои медии дължат пари на КТБ

vestnici (Small)

Във връзка със събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ) все по-често се обсъжда въпросът длъжниците на поставената под специален надзор финансова институция. Оказва се, че „Венелина Гочева, която е собственик на вестниците „24 часа“ и „Труд“, дължи 6,5 млн. лв. за покупката на двете медии на Корпоративна търговска банка (КТБ). От друга страна главният редактор на в-к „Преса“ Тошо Тошев и Валери Запрянов имат задължение към поставената под специален надзор финансова институция в размер на 2,5 млн. лв.“ Това се казва в позиция, публикувана от iNews.bg и излязла в сайта „О’Позиция“. Публикуваме позицията без редакторска намеса:
„В интервю за в. „24 часа“ Делян Пеевски, чието назначение за шеф на ДАНС предизвика началото на протестите срещу правителството през лятото на миналата година, не само не отговаря на въпроса кой го е предложил за поста, но и признава, че продължава да държи медиите си. Това услужливо интервю, взето не от кого и да е, а от самия главен редактор на вестника, отново е опит да се замажат очите на обществото. В интервюто Пеевски казва, че семейна собственост са останали вестниците „Монитор“, „Телеграф“ и „Политика“.
В навечерието евроизборите майка му Ирена Кръстева в официално съобщение на компанията си „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД, обяви, че продава на ирландското дружество „Мedia Maker Limited“, представлявано от собственика и директора Патрик Халпени с рамков договор. Посочени са вестниците „Телеграф“ ЕООД, „Монитор“ ЕООД, „Политика днес“ ЕООД, „Компакт меридиан“ ЕООД и 50% от Издателска къща „Борба“ АД.
По наша информация „Труд“ и „24″ са на път да загинат. До два месеца редакцията на вестниците официално ще бъдат преместени в печатница между летището и кв. „Христо Ботев“, известен още като Абисиния. Венелина Гочева придоби „24 часа“ и „Труд“ през април миналата година. Съдружник на Гочева е адвокат Димитър Маринов Димитров – бивш изпълнителен директор на „Феста холдинг“.

 

През септември 2012 г. фирмата на Венелина Гочева е дала заем от 11.7 млн. лв. на „Медийна група България холдинг“ срещу ипотеката на сградата на Полиграфическия комбинат и земята под него. Самата Гочева стана и официално съуправител на „Медийна група България – холдинг“. В същото време източник на О’Позиция твърди, че собствениците му Венелина Гочева и Митко Димитров дължат на Корпоративна търговска банка (КТБ) 6,5 милиона лева за „покупката“ на WAZ-овите издания, а Тошо Тошев и Валери Запрянов – 2,5 милиона лева за „Преса“.

 

Пак в навечерието на евроизборите Гочева продаде на Петьо Блъсков „Труд“, чийто главен редактор той стана преди три дни“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/