in

Чавдар Трифонов: Администрацията на Варна може да бъде много по добре организирана

Трябва да има ясни правила и те да бъдат спазвани, а не да бъде обявявана свещена война на компаниите, които изпълняват обществени поръчки и са установили монопол в различни сектори. Така независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов коментира в ефира на Дарик призивът „Да изметем ТИМ“, който негови симпатизанти са написали на стената  на предизборния му офис.

Източник: Дарик

chavdar-2 (Small)

„ТИМ отдавна е в устата на хората и може би с право, но не е луд този, който яде баницата, а който му я дава. Как можем да метем икономически субекти? Бих работил с всеки възможен инвеститор по ясни правила, които гарантират конкурентоспособност на варненската икономиката“, зави Трифонов. Той разкри, че разработва стратегия за привличане в морския град на IT фирми, които да разкрият 10 000 места през следващите 4 години.

Други послания на стената на предизборния му офис са свързани с увеличаване на доходите, създаване на работни места, връщане на блясъка на града и на самочувствието на жителите му.

Независимият кандидат за кмет разкритикува мащабните ремонти във Варна. Според него те не са добре организирани, работи се без план и график, а поставяните срокове са нереалистични. По думите му „търпението на варненци се е изчерпало”.

„Когато се правят ремонти на Двореца на културата и спорта и на бул. „Княз Борис I”, те могат да бъдат комбинирани и в района да се изгради паркинг. Още през месец януари трябваше да предупредим федерациите по спортна гимнастика и акробатика да търсят друг вариант за Световната купа освен зала „Конгресна“. Няма нищо чудно, че в една сграда, която не е пипана 30 години, могат да се появят допълнителни проблеми, но трябва да се поставят реалистични срокове. Сега се харчат пари, за да се монтират седалки, а после ще ги махат“,  коментира Трифонов ремонта на Двореца. Той се обяви против практиката ръководители в местната администрация  да бъдат назначавани като временно изпълняващи длъжността. С такива договори били главният архитект Виктор Бузев и секретарят Нора Момчева. Според Трифонов в администрацията работят много читави хора, които обаче могат да бъдат по-добре организирани и да им се зачита мнението.

Предимството да не си партиен кандидат е, че не си длъжен да намираш работни места на членовете на издигналата те пария, смята Трифонов. От ДСБ, които декларираха подкрепата си за него, не са му поставяли условия за кадрови назначения.

Трифонов, който управлява компания за търговия със зърно, прогнозира добри добиви на пшеница. Той не вижда причина в следващите месеци да се увеличава цената на хляба.

Публикувано от Дамян Дамянов