in

Кметът на Хасково се разполага в палат за 2,5 млн. лв.

Кметът на Хасково Георги Иванов живее в къща за 2,5 млн. лв. (по консервативна оценка). Домът му разполага с басейн, кемпер, къща за гости. Намира се точно до язовир Клокотница, до който има пряк достъп с кей. Това показа разследване на bTV.

imot_kmethaskovo (Small)
През 2007 кметът на Хасково обявява в декларация пред Сметната палата, че същата година със съпругата му са придобили 12 декара ниви и 500 кв.м. сграда със смесено предназначение в землището на село Гарвново. Купили ги със заеми. Всичко за 70 хиляди лева. От проверка на ДНСК през 2011 обаче става ясно, че постройката със смесено предназначение се е появила не през 2007, а през 2005 година.

Намирането на експерт, който да оцени имота, се оказа трудна задача. В крайна сметка Георги Георгиев изчисли: „Тази къща е много голяма, тя е над 500 квадрата, два етажа, поне 1000 квадрата е. Има три вида стандарти: стандартна, подобрена и луксозна. Тука е луксозна, вижда се по дограмата, по покривите, по тези ламарина тука, тази е цинкова ламарина и т.н. Ще се даде 1000 лв. на квадратен метър. Значи имаме 1000 по 1000 стават 1 000 000”.

Освен сградата със смесено предназначение има и друга, която вероятно се ползва като къща за гости. И още две помощни постройки, чието предназначение не знаем, но тази между тополите е разположена непосредствено до водата.„

Източник: btvnovinite.bg

Публикувано от Дамян Дамянов