in

Детска банда вилнее из Девня и спира тока на два квартала

Група хлапета от Девня се чудят каква беля да измислят, за да експериментират на гърба на жителите на града. С падането на мрака детската банда се активизира и започва да прави различни пакости, но не като едновремешните връзване на конци и хвърляне на „водни бомби“ през балкона.

От няколко вечери насам детската банда взломява улични елтабла в кварталите „Девня-1“ и „Девня-2“, сваля бушоните и моментално напуска района пред жилищния имот, който са оставили без електрозахранване, предадоха от Община Девня за „Нова Варна“.

Това, освен че причинява битови неволи на отделни домакинства, крие сериозни рискове за живота и здравето на малолетните „шегаджии“. Защото в елтаблата тече високоволтов ток и предупреждението „Не пипай! Опасно за живота“ не е залепено случайно.

Засега детската банда не е идентифицирана, но се работи по определени хипотези. Има съмнения, че малолетните лица, които спират тока, са същите, които са били забелязани да палят пиратки в дървените къщички за книги.

Община Девня апелира родителите, настойниците и класните ръководители да обърнат внимание на децата за опасностите, които крият някои видове „игри“. Те трябва и да са наясно, че макар и малолетни или непълнолетни, извършителите на противообществени прояви и техните родители подлежат на принудителни корекционни мерки, които са законово регламентирани.

Отделно от това имената на правонарушителите попадат в регистрите на МВР и при навършване на пълнолетие криминалното им досие би дало повод на органите на реда да ги задържат превантивно в полицейските подразделения за срок до 24 часа, особено ако в района е станало някакво престъпление.

Публикувано от Дамян Дамянов