Категории: Други

Реакцията на СЕМ за „Видимо доволни“ на Криско не е цензура, а ХИ-ГИ-Е-НА!

Реклама

Всъщност се радвам, че се появи такова парче като „Видимо доволни“, за да се постави най-сетне открито въпросът за почти гнусноватото опошляване на модерната българска т.нар. попкултура.

Разбира се, „култура“ може би не е най-точната дума, с която да опишем умопомрачителните тенденции в музикалната и изобщо в забавляващата народа индустрия напоследък, освен ако не уточним, че става дума за ниска, упадъчна, вулгарна, но за сметка на това масова култура.

За съжаление разликата между онова, което най-често критикуваме в чалгата и това, което поетическият гений на младежа Криско е наредил в „доволното“ парче (малко ми е тъжно, че и Мария Илиева е част от това), е на практика никаква. Но е хубаво, че се говори по темата.
Напълно подкрепям позицията на СЕМ, намирам я за безупречно аргументирана, а реакцията им – за напълно адекватна, макар и не съвсем навременна. Това не е цензура, а ХИ-ГИ-Е-НА. Да, информационна хигиена бих го нарекъл и слава Богу, че имаме контролиращ орган, който може да вземе мерки по тоя въпрос. Силно се надявам този пример да даде началото на поредица от подобни действия, които да направят, ако не друго, то поне едно базово почистване на родния ефир, който не от вчера е обилно замърсен с подобни недоразумения, излишно окичени с определението „изкуство“. Изкуство, ама само в кавички или с представката „анти“ отпред.

Крайно време е да се спре с насилственото затъпяване на народа. Наистина е жалко, че изпростяването и ценностният упадък са толкова модерни. Смятам, че всеки от нас има какво да направи, та да не хващат корен подобни духовни плевели поне в нашия ум, в нашия живот и в нашия дом. И, разбира се, Бог да пази децата на България от жестоката информационна война, която се води срещу тях, без нито те, нито родителите им, нито дори много от самите вражески войници на фронта на тая война да си дават сметка за това.

Димитър Божанов, автор

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това са датите с магнитни бури до края на месеца

До края на този месец май се очаква да има магнитни бури на следните дати:24…

преди 22 минути

Какво ще бъде времето в неделя по Черноморието

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна и на много места от запад…

преди 56 минути

6-годишно дете падна от висок блок и почина на място в Източен Лондон

Стана ясно, че шестгодишно момче е починало, след като е паднало от сграда в Източен…

преди 3 часа

Утре е важна дата за българската история. Знаете ли какво се е случило

Деветнадесетомайският преврат е държавен преврат в Царство България, извършен на 19 май 1934 година от…

преди 3 часа

Вече борят затлъстяването с безплатни инжекции за отслабване

Както е известно, затлъстяването се превръща във все по-голям проблем, не само за здравните системи,…

преди 3 часа

Млад мъж загина в зрелищна катастрофа на магистралата за морето

Стана ясно, че и днешния ден бе белязан от тежка катастрофа със загинал на магистрала…

преди 3 часа