in

Днес във Варна идва Комисията, която решава за Европейска столица на културата

Комисията определяща победителя в конкурса за европейска столица на културата ще посети града ни.

varna-kulturna-stolica1

По този повод атрактивен хепънинг „Среща на четка“ – международен творчески диалог“ започна в 09.00 часа на бул. Мария Луиза /алеята до Община Варна/. Над 30 художници от България, Германия, Хърватия и Швеция рисуват 30-метрово платно. Инициативата е вдъхновена от идеята „Варна – европейска столица на културата 2019 г. По-късно от 17.00 ч., предстои цветно карнавално шествие и хепънинг, с името „Карнавал на мечтите“. Празничната фиеста ще тръгне от площад Независимост /шадраваните/ и ще премине по пешеходна зона на бул. Княз Борис I-ви и по бул. Мария Луиза, до централния вход на Морската градина.

Една от големите атракции в рамките на събитието е най-дългата изложба на детски рисунки на открито – „Прострени цветове“, за която се търси спонсор, за да кандида за рекордите на Гинес. Платната са изложени от Катедрален храм Варна, до площад Съединение (Червения площад). Други съпътстващи мероприятия в програмата на карнавала са – оn-line фотоконкурса на тема „Море и светлосенки“ , конкурса за най-добър карнавален костюм и сценичен грим /който ще се проведе на финалната сцена.

Празникът посветен на кандидатурата на Варна ще завърши с голям концерт пред централния вход на Морската градина, пише moreto.net.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/