Категории: Други

Шок за Варна! „Градски транспорт“ АД във Варна фалира, 700 души остават без работа

Реклама

Общинското предприятие „Градски транспорт“ АД във Варна е пред фалит, научиIntrigi.bg.Всички сметки на предприятието са под запор, заради дългове към доставчици и НАП, които са от порядъка на 5-6 млн.лв.

От 20 дни ръководството на общинското дружество прави неуспешни опити да се срещне с кмета на Варна Иван Портних и да му опише ситуацията и заплахите, надвиснали над превозвозвача, работниците и служителите. Едва вчера рандевуто се е състояло, по думи на представители на ръководството.

След като дружно всички синдикати в „Градски транспорт“ заявили, че излизат на ефективни стачни действия, кметът обещал по сметките на застрашеното предприятие да бъдат преведени спешно пари. За заплатите на хората, чиито семейства гладуват. Въпреки че синдикалистите заплашили, че членовете им ще блокират сградата на община Варна, до 15 часа днес не е имало никакво развитие по темата, научи Intrigi.bg.

Утре е последният срок за паричен поток към „Градски транспорт“ и ако това не се случи, търпението на работниците и служителите, които отлично знаят какви бакии има в „Градски транспорт“, ще излязат на бунт. Защото чашата е преляла, препълнена от години наред безобразия в предприятието.

Още през 2013 г. публично бе обявено от отговорните кадри в община Варна и местния парламент, че единствен превозвач във Варна трябва да е общинската фирма. Нищо обаче не се е променило, въпреки изискванията на ЕС, за да се осъществи проектът да интегриран градски транспорт в морския град.

При тези екстремни събития в дружеството е напълно възможно да се провали мащабният проект и да се наложи варненци да плащат от джоба си 160 млн. евро. Това би довело община Варна до пълен банкрут, но очевидно някой работи за каузата на частника Антраник Шикариян и „Транс триумф“. Поне това говорят в хор в „Градски транспорт“ и работници, и заети в администрацията, макар че се пазят от лоши очи и уши.

Утре Intrigi.bg ще следи внимателно развоя на събитията по темата. Очакванията са кметът и ОбС да намерят разрешение на болните въпроси, поне по отношение на заплатите на хората. 700 семейства остават гладни. Това е истината за „Градски транспорт“ АД към момента.

И логично е да се запитаме: има ли прокуратура, ДАНС и МВР, които най-после да извадят на светло крадците, които източиха, по-точно окрадоха и крадат от общинското предприятие в продължение на години?Може ли този процес да бъде пресечен!

Intrigi.bg

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Земетресение люшна България: Обявиха къде е бил епицентърът

Регистрирано е земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер в България. Трусът е бил…

преди 3 минути

Ще има още много дъждовни дни: Ето какво ще бъде времето до края на май

От НИМХ представиха своята 15-гдневна прогноза за времето до края на месец май. Прогнозата е…

преди 9 минути

„Хелс Китчън“ гони „Ергенът“: Хвърчат пръстени. Имаше три предложения за брак в кулинарното предаване

Вчера беше излъчен поредният вълнуващ епизод на кулинарното предаване "Хелс Китчън". Но някъде измежду тиганите,…

преди 14 минути

19-годишен от Варна с положителна проба за амфетамин катастрофира на АМ „Хемус“ снощи

ПТП се е случило снощи около 21 ч. на автомагистрала „Хемус“ . Там полицейски екип…

преди 36 минути

Днес е важен ден за бъдещите първокласници във Варна: Внимавайте да не изпуснете срока

От днес (15 май) започва електронният прием в първи клас в общинските училища, припомня медия…

преди 48 минути