in

Задържаха разголилия се неприлично при хвърлянето на кръста

20150106.olvmbkjbbn
Полицията в Първомай задържа 24-годишния Янко Минчев, който вчера извърши публична гавра по време на хвърлянето на богоявленския кръст.
Мъжът е от ромски произход. Той се разголи неприлично пред събралите се жители на града, дошли за традиционния празничен ритуал.
След бързо производство, прокуратурата образува дело по случая и предстои предявяване на обвинение за едро хулиганство. Задържаният е рецидивист, вече е бил осъждан за кражби.
Ако съдът приеме тежестта на престъплението и даде максимална присъда, ексхибиционистът може да лежи зад решетките до 6 години.
Също на Йордановден около 20 момчета направиха жива верига, като не позволиха на роми от Дупница да скачат в реката, за да вадят кръста на вчерашния Йордановден. По думите им единствената причина ромите да участват в православния ритуал е в паричната награда за този, който извади кръста от р. Джерман.
Младежите предварително се уговорили, че който и да извади кръста събраните след това средства ще бъдат дарени за лечението на 18-годишния шампион по ММА от Благоевград Михаил Николов в Германия./utroruse.com

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов