in

Апелативна прокуратура във Варна поиска постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Алеко Герджиков

Апелативна прокуратура във Варна поиска постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”

Третият обвиняем за убийството в Брестовенe остава в ареста

Апелативна прокуратура във Варна поиска днес от състав на Варненския апелативен съд да определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 36-годишния Алеко Герджиков от село Драгомъж, който е един от тримата обвиняеми за убийството на Али Хакъ от село Брестовене – престъпление по член 115, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс. За същото престъпление обвиняеми са още Али Али и Абедин Зекерие, и двамата от с. Брестовене. Миналата седмица състав на Апелативния съд във Варна наложи парична гаранция от 1000 лева за Али и потвърди определената от Окръжния съд в Разград мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Абедин Зекерие.
Тримата са съучастници в убийството на Али Хакъ, станало след свада между два ромски рода в село Брестовене на 22 юли тази година.
В масовия бой, в който участваха около 50 мъже, въоръжени с дървени сапове и метални вериги, бяха ранени и трима души, единият от които – роднина на убития, както и дядо и внукът му, на които са причинени телесни повреди.
Конфликтите между двата рода са известни на цялото село, а на 11 срещу 12 юли при поредното сбиване между тях в РУ на МВР в Кубрат е образувана преписка за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

sad (Small)

Публикувано от Дамян Дамянов