in

„Спешна помощ“ във Варна изнемогва!

8 екипа се разпокъсали да обслужат за денонощие 70 сигнала за катастрофи, припаднали и пияни по дискотеките.
speshna-pomost (Small)
Екипите на „Спешна помощ“ във Варна изнемогват в буквалния смисъл на думата, съобщава „Блиц“. 70 сигнала са били обслужени от спешните медици през изминалото денонощие само в морската столица, а в областта те са над 100, заяви заместник-шефката на ЦСМП в града д-р Антоанета Касабова.
„Изключително са натоварени дежурствата. Явно е, че горещините морят хората и повечето от тях искат да бъдат прегледани вкъщи. Но е много тежко за екипите. За вчерашното денонощие, в цялата област сме получили над 100 сигнала в центъра. А само за Варна те са били 70 и са обслужени от едва 8 екипа“, обясни пред „Блиц“ д-р Касабова.
Тя разясни, че сигналите са предимно за катастрофи, за припаднали от горещините и за хора, прекалили с алкохола по нощните заведения. „Всичко това изключително много натоварва центъра. Молбата ми към гражданите е, нека всички, които имат транспорт, по възможност да отиват в приемно-спешните отделения и неотложните кабинети към медицинските центрове, а не да разчитат само на нас, защото се справяме изключително трудно“, каза още д-р Антоанета Касабова.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов