in

Варненци поставят цветя пред сградата на Алианс франсез в града в памет на загиналите в терористичните нападения в Париж

Варненци поставят цветя пред сградата на Алианс франсез в града в памет на загиналите в терористичните нападения в Париж.

cvetq

снимката е илюстративна*

По този начин жителите на Варна изразяват съпричастност към френския народ, към болката и страданието на близките и роднините на жертвите на терористичните нападения в Париж. Директорът на Алианс франсез-Варна Милена Ангелова посочи, че е потресена от случилото се в Париж и го определи като голяма трагедия. „Франкофонската общност във Варна е особено чувствителна, съобщи Радио „Фокус“.

Тежък е моментът”, допълни Милена Ангелова. Припомняме, че след серия от безпрецедентни терористични атаки в различни райони на френската столица между 120 и 160 души са убити, а повече от 200 са ранени от взривове и огнестрелно оръжие. Терористите, най-вероятно седем или осем души, са действали, разделени на две групи. Едната група е стреляла в различни части на града, след което е нахлула в концертната зала „Батаклан“, където е взела заложници. Другата е действала в района на националния стадион Stad de France, по същото време, когато там се е играл приятелски мач между Германия и Франция.

Публикувано от Дамян Дамянов