in

Таксиджиите се стягат за протест

Таксиметрови шофьори се стягат за протест. Те планират да се съберат на 4 декември пред сградата на парламента заради промените в Закона за автомобилните превози, според които фирмите трябва да назначат водачите на трудов договор.

taksi

Когато това стане факт, около 20 000 шофьори ще останат без разрешително за работа.„Такава практика имаше преди 10 ноември. Около 20 години практиката е, че всеки шофьор си работи за своя сметка. Няма начин технически нещата да се върнат както бяха при социализма”, каза пред камерата на БНТ Спас Атанасов, браншова организация на таксиметровите шофьори.

Той обясни, че вчера се е провело събрание, на което е бил създаден инициативен комитет. Взето е решение на 23 ноември, ако няма решение на тази абсурдна ситуация, да се внесе уведомление в Столична община за протест.

За самата демонстрация той обясни, че се планира три лъча да тръгнат от входните точки на София и да се съберат около парламента. „Очакваме около 4 000 коли да се включат от София и около 2 000 от страната. Имаме уверението на колегите от Варна, че ще участват”, посочи той. И добави, че докато не се намери развръзка на проблема, колите ще протестират непрекъснато.

Публикувано от Дамян Дамянов