Категории: Други

Шефът на инструкторите: Във Варна се купуват книжки

Реклама

Автоинструкторите излизат на протест, ако до една седмица новото ръководство на „Автомобилната администрация“ (бившата ДАИ) не въведе ADR системата за превоз на опасни товари и изпита за таксиметрови шофьори в новия им вид и ако не върне обратно професионалистите в агенцията. Това каза председателят на браншовата организация на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред bTV.

Според него ДАИ е „малко министерство“, в което подписът на транспортния министър Ивайло Московски не важи. Той го призова „със здрава ръка“ да въведе ред и посочи, че автомобилната администрация е сменила 14 шефове за 11 години – колкото треньори са се изредили в националния отбор по футбол.

Последният, Цветелин Цветанов, е разследван по подозрение, че е бил на върха на схема, „заработила“ стотици хиляди от купени книжки в цялата страна. След акция на ГДБОП той бе арестуван, а в тайници в къщата на баща му бяха открити над 200 000 лева. Междувременно той и още четирима в схемата остават в ареста.

Иванов отбеляза, че в България добре се знаят 20-ината фирми, през които се купуват книжки – в столицата, Кюстендил, Враца, Габрово, Варна и други.

„Без външния натиск от Европа нямаше да се стигне до тези арести“, заяви на свой ред поетът и общественик Николай Колев – Босия, който на няколко пъти символично замерва парламента с домати, за да привлече внимание към проблема с купените книжки.

Според него ресорният министър Ивайло Московски трябва да напусне поста си и да дава показания не като свидетел, а като обвиняем: „Там е изгнило от корупция цялото министерство, той се прави на ощипан, че не знаел“.

Двамата коментираха и конкретен случай с нигерийски гражданин, който е заснет по време на теоретичен изпит за правоуправление, за който си е платил.

 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лидерът на гръцка националистическа партия скъса Преспанския договор

В отговор на кризата в отношенията между Атина и Скопие, лидерът на гръцката националистическа партия…

преди 7 часа

Нова идея на хоризонта: Ще пътуват ли безплатно в градския транспорт на Варна всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания?

Във Варна общински съветници са дали предложение всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания…

преди 8 часа

Извънредно: Атентат срещу премиера на Словакия

Стана ясно, че премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян и ранен. Имало е…

преди 8 часа

Изумително: Учени откриха гигантска газова планета, пухкава и лека като захарен памук

Астрономи откриха нова газова планета. Тя е по-голяма от Юпитер и изненадващо пухкава и лека…

преди 8 часа

Осъдиха мъж във Варна, откраднал чужда кола и хукнал към Аспаруховия мост

38-годишен е бил осъден за противозаконно отнемане на чужд автомобил и държане на марихуана. Това…

преди 9 часа

Извършени ли са строителни измами на територията на област Варна?

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна се провежда разследване за извършени строителни измами, ощетили…

преди 9 часа