Категории: Варна

Зимната обстановка във Варна, Добрич и Балчик към 14:00 часа

Реклама

В Добричка област пътищата остават затворени и непроходими, съобщават от Областния съвет за сигурност. Почистването на заснежените пътни трасета е затруднено заради силния вятър, преспите и снегонавяванията. Без електрозахранване са 52 села в областта, без вода – 37 села. Снежната покривка в региона е 24 см, съобщава БНР Варна.

Със заповед на кмета Николай Ангелов се удължава ваканцията за учениците от учебните заведения на територията на община Балчик. Всички пътища в района са затворени за движение на МПС. Към 10.30 ч. роторен снегорин разчистваше пътя в посока село Храброво. Целта е да може там да стигне авариен екип за отстраняване на повреда в електрическата мрежа. Ток няма и в село Гурково. Пътят до там е блокиран от преспи в отсечката след разклона за село Царичино. Кметът съобщи, че ще търси помощ от армията за още техника, с която да се чистят пътищата в района.

Учениците от общините Варна и Девня също ще имат още един ден ваканция, на 9-ти януари, понеделник е неучебен ден. Те ще трябва да се върнат в клас на 10-ти януари, вторник. В Добрич – кметът Йордан Йорданов удължи ваканцията до 11-ти януари, включително заради лошото време. До средата на другата седмица ще продължават да работят четирите дежурни градини – с номера 7, 10, 24 и 26, а от шестте детски ясли ще дежурят Детска ясла № 3 и Детска ясла № 5.

Магистрала „Хемус” вече е отворена до София,във Варненска област разчистването на пътищата продължава. Продължава работата по отстраняването на авариите в електроснабдяването на 18 населени места в област Варна, които са без ток, сред тях е и село Каменар.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

До 17° ще стигнат температурите по Черноморието днес

От НИМХ прогнозират, че днес времето ще се задържи предимно облачно, като на места главно…

преди 26 минути

Лидерът на гръцка националистическа партия скъса Преспанския договор

В отговор на кризата в отношенията между Атина и Скопие, лидерът на гръцката националистическа партия…

преди 14 часа

Нова идея на хоризонта: Ще пътуват ли безплатно в градския транспорт на Варна всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания?

Във Варна общински съветници са дали предложение всички ученици, студенти, пенсионери и хора с увеждания…

преди 14 часа

Извънредно: Атентат срещу премиера на Словакия

Стана ясно, че премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян и ранен. Имало е…

преди 14 часа

Изумително: Учени откриха гигантска газова планета, пухкава и лека като захарен памук

Астрономи откриха нова газова планета. Тя е по-голяма от Юпитер и изненадващо пухкава и лека…

преди 15 часа

Осъдиха мъж във Варна, откраднал чужда кола и хукнал към Аспаруховия мост

38-годишен е бил осъден за противозаконно отнемане на чужд автомобил и държане на марихуана. Това…

преди 15 часа