in

Община Добрич купува „паяк“ за 60 000 лева

Със 110 000 лева предстои да бъде актуализирана Програмата за капиталови разходи в Добрич за 2017 г.. предложението за промяната ще бъде обсъдено на заседанието на Общинския съвет на 30 май, съобщава Радио Варна.

Актуализацията се налага, тъй като в програмата са включени два нови обекта, поясниха от общинската администрация.

Според предложението, предстои да бъде закупен репатратор – паяк. за преместване на неправилно паркирали автомобили до мястото за т. нар. „наказателен паркинг“.

По предварителни разчети, са целта са необходими 60 000 лева. Други 25 000 лева общината ще използва за авансова вноска при закупуване на три микробуса за домашния социален патронаж. Средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет. Предвиждат се и промени в други обекти, които се финансират със средства по проекти. След актуализацията общият финансов ресурс в капиталовата програма ще е в размер на близо 27 000 000 лева.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов