in

„Градски ритъм”- Модно ревю на студентите от ВСУ „Черноризец Храбър”

Студентите и преподавателите от програма „Мода и мениджмънт в модата” на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” отново канят изкушените от модата и изкуствата на голямо модно шоу на 2 юни 2017 г. от 19.00 часа в централното фоайе на една нова емблематична сграда във Варна, намираща се на бул. „Осми Приморски полк” 115.

Емоционално естетизиране на градската среда във форми и цвят – една провокация предизвикала въображението на младите дизайнери в темата „Градски ритъм”.

В създадените нови модни проекти те се опитват да уловят пулса на времето в разнообразните образи на модерния град, в неговите разнолики динамични състояния – от индустриални звуци до градска многолюдност, цветни развлечения и подвижност в търсене на хармонични природни пристани.

„Градски ритъм” е дизайнерски проект създаден с въображението на модерните творчески личности от новия век. Той е изследване на големия град и пулсиращото сърце на живота в него, в търсене на индивидуалност и изява на личния стил като ценност. Изграждане и представяне на личността в многообразието от възможности вплетени в съвременния ландшафт – колаборация от история и модерна битност.

В традиционното годишно модно ревю ще се включат студентите от първи до четвърти курс от бакалавърската програма „Мода и мениджмънт в модата”, както и студенти от магистърската програма „Моден стайлинг” на ВСУ „Черноризец Храбър”. Зрителите ще видят повече от 50 уникални модни реализации, експеримент от материя и колорит вплетени в артистични интерпретации създадени в духовно-интелектуалния ритъм на съвременния град.

Потърсете положителните градски емоции!
Заповядайте на поредната модна изява на студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата” – 2 юни, 19.00 часа в централното фоайе на една нова емблематична сграда в град Варна на бул. „8 Приморски полк” 115.

Специалност „Моден дизайн” при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” повече от двадесет и две години подготвя специалисти с висше образование в областта на дизайна на облеклото и модата. Студентите се обучават да създават оригинални авторски колекции, съобразени с модните тенденции, производствените възможности и нуждите на пазара. Завършилите студенти се реализират в различни аспекти на модния бранш: художници-проектанти, мениджъри и експерти в различни направления на леката промишленост, без да се изключва техен самостоятелен творчески път на развитие.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов