in

Варненец на борда на 1-вото плаване на най-големия круизен кораб в Европа. И там срещна българи (СНИМКИ)

Снимка: MSC

Преди две седмици, в Средиземно море, осмото чудо на круизната индустрия отплава на своето дебютно плаване.

Круизният кораб МSC „Меравиля“ e с толкова внушителни размери, че е трудно да се обхване с поглед. Той има 19 палуби, изпълнени с ресторанти от световен клас, автентични френски и италиански сладкарници и коктейл-барове.

Наш читател гордо се похвали, че за него е било незабравимо преживяване да се качи на борда на най-големия круизен кораб в Европа и както той сам го описа – било е един „голям купон“.

Самият кораб напомня мега-хотелски комплекс. На борда има аквапарк, детски басейн, Формула 1 симулатори, симулатор за летене, 4Д кино и „Хималайският мост“, който позволява да се премине през кораба на 61 метра над водното равнище.

Но да се върнем към разказа на нашия читател. Впечатленият варненец не пропусна да отбележи  и факта, че на борда е срещнал и свои сънародници.

Българите, с които той се е запознал, са част от многобройната „армия“ от работещи на кораба и грижещи се за обслужването на клиентите, което несъмнено е на 5-звездно ниво.

Българско момиче (на снимката) работи като барманка в един от баровете на борда на „Меравиля“, а по думите на нашия читател отново българин заема позицията главен барман на кораба.

Снимка: Станимир Дохнев
Снимка: Станимир Дохнев


Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов