in

Полицаи тарашиха „БМВ“ и „Фолксваген“ при акция за наркотици в Добричко, има задържан

На 25.07.2017 г. служители на РУ Балчик спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, с добричка регистрация и управляван от 21 г. от с. Сенокос – известен на МВР. Това информираха от пресцентъра на ОД на МВР Добрич, за „Нова Варна“.

При извършеното претърсване и изземване от мъжка, кожена чантичка, оставена на задната седалка е открита и иззета суха, зелена, тревна маса, с тегло 0,3 грама, която при извършения полеви тест реагира на канабис.

Водача посочва, че чантата и вещите в нея са на 18 г. пътник в колата, също известен на полицията. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25.07.2017 г. служители на Първо РУ гр. Добрич спират за проверка лек автомобил „БМВ“, с добричка регистрация, управляван от 29 г. от с. Орляк, известен на МВР и возещите се в автомобила две лица, също известни на полицията.

При извършената проверка, зад предната седалка на пътника, под стелката са намерени две полиетиленови пликчета, където в едното има суха, зелено-кафява тревна маса, а в другото бяло вещество.

От извършената експертна справка се установи, че бялото вещество е амфетамин, с общо тегло 0,5 грама, а другото пликче е с канабис, с тегло 0,4 грама.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

При извършена проверка на водача на горепосочения автомобил, в мъжка чантичка са намерени пет полиетиленови пликчета, с размери 6 см. на 7 см., със суха, зелено-кафява тревна маса. Съдържанието е предадено с протокол за доброволно предаване.

От извършената справка с полеви тест се установи, че пликчетата са с канабис, с общо тегло 3,1 грама. Лицето е задържано за 24 ч.

По случая е образувано бързо полицейски производство.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов