in

Тази сутрин многопрофилната болница в Поморие не отвори врати. Вижте защо

Тази сутрин Поморие осъмна без една болница. Общинската многопрофилна болница се оказа със затворени врати.

Оттук завинаги напускат 20 специалисти от отделенията и още около 80 души персонал, съобщава „Флагман“.

Плануваните за прием днес – понеделник, 16 октомври, са били уведомени изобщо да не идват, тъй като всички отделения ще бъдат затворени.

В петък лекарите и медицинските сестри от Клиничната лаборатория – звено, без което не може да работи болница, са обявили, че повече няма да дойдат на работа. Причината – неизплатени заплати и осигуровки от месец април.

Така било за всички служители на най-голямото лечебно заведение в общината, обслужващо територия от Обзор до Поморие, както и голяма част от община Руен, освен цялата територия на община Поморие.

На практика това означава, че за близо 50 хил. души, а в летния сезон за над половин милион адекватна медицинска помощ няма да има.

От днес, заради заключената болница трябва да спре да работи и Спешният център, който обслужва същото това население – предимно възрастни хора, деца и социалнослаби.

Директорът на МБАЛ Поморие д-р Женя Караилиева потвърди пред „Флагман“, че така описаната ситуацията от близки на пациенти отговаря на истината.

Кметът на Поморие Иван Алексиев е поел със спешна декларация към заседанието на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) в Албена, където се надявал да бъде чут от колегите си в търсене на подкрепа, както и от представители на държавната власт.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов