in

Арестуваха бургазлията, наръгал с нож собственик на китайски ресторант

Снимка: Darik

Снимка: Darik

Постановиха мярка „Задържане под стража“ на  21-годишния Георги Георгиев, който наръга собственика на китайски ресторант в „Славейков“ в Бургас.

Припомняме ви, че вчера Нова Варна съобщи за инцидент, възникнал в китайски ресторант в Бургас. Обвиняемият, 21-годишен Георги Георгиев направил опит да открадне 800 лв. от касата на китайски ресторант, собственост на Ванг Ш. на 39 г. от Бургас. В опита си да осъществи кражбата, обвиняемият пробол с 20-сантиметров нож Ванг. Ш.

Магистратите разглеждат искането на прокуратурата за постоянен арест, спрямо извършителя на деянието. За извършеното от него престъпление законът предвижда от три до десет години затвор.

„Извинявам се за вида си, но през последните 48 часа нямах възможност дори да се избръсна“. С тези думи се обърна към съда 21-годишния Георги Георгиев, който наръга собственика на китайски ресторант в „Славейков“ с 20-сантиметров нож.

Той планирал прецизно удара. Оглеждал няколко пъти ресторанта. Снабдил се с оръжие, а след това атакувал с 20-сантиметров нож в ръка, предава Дарик. Прикрил лицето си с фланела, която след това изгорил. Помолил сестра си и приятеля й да скрият дрехите, с които е бил облечен в деня на нападениято.

Не се смятам за обществена заплаха„, каза Георгиев пред магистратити.

Няма причина съдът да не се довери на тезата на обвиненеито“, каза предсесателят на съдебния състав преди да постанови мярка „задържане под стража“. Решението може да бъде обжалвано.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов