in

Посредничката Наташа Шипанова: Аз не съм слуга на никого

Недоволни граждани сигнализираха за неприятности заради неуредени парични отношения с посредник на недвижими имоти под наем във Варна.

Преди дни Нова Варна публикува разказа на трима от тях. Гражданите посочиха, че са подали жалби срещу посредничката Наташа Шипанова във връзка с неуредени парични отношения по ненаети от тях помещения, въпреки наличие на подписани предварителни договори.

В публикацията си Нова Варна подчерта, че към момента не разполага с актуален телефон или друга възможност за контакт с Шипанова. След излизането на материала Наташа Шипанова се свърза с редакцията на медията, при което представяме и нейния разказ във връзка със случая на Борислав Вангелов и Виктория Петрова:

Наташа Шипанова до Нова Варна (без редакция)“: „По повод публикацията ви ”Серийни измами с апартаменти под наем”. Изпращам ви копие на собственоръчно вписания и подписан от Борислав Вангелов протокол за отговорно пазене на багажа им срещу договорена и вписана такса от 3.00 лева на ден. Съхранявала съм личните им вещи и съм отговаряла за тях. Лъжа е, че съм им предлагала други два апартамента само на клип. Ключовете бяха в мен и седем години аз съм настанявала в тях наематели.

За да им реша проблема придружих лично Борислав за оглед на апартаменти на ул. “Дрин” и ул. “д-р Пискюлиев”, харесаха втория, но собственичката искаше първоначално 300 лева.Успях да намаля наема на 270 лв. но те държаха на 250 лв.
Тези жилища не бях длъжна по договор нито да търся, нито да предлагам. Собствениците им ще призова в съда когато трябва.

От общежитието им бяха дали ултимативен срок да изнесат багажа. Принципно не бях длъжна да се ангажирам с подобна отговорност, защото носи риск особено по Коледа и Нова година. Те ме помолиха, защото нямаха решение. Къде бяха тогава вашите фейсбук приятели?По време на ползването на склада ме безпокоиха няколко пъти за да си вземат някои вещи.

Закъснявали са с два часа при обявена среща по този повод, защото Виктория била на работа и “имало задръстване”.Когато всичко приключи поискаха депозираната сума в пълен размер защото им били нужни да си платят новата квартира. Борислав по-късно щял да ми върне дължимата сума за багажа и за моето разтъкаване.
Аз не съм слуга на никого. За да не може никой да изопъчава факти за 12 години практика с наеми, при мен всичко се документира и се подписва двустранно.

От издаването на акт 16 на сградата на която сте публикували снимка съм отдавала под наем от общо 15 апартамента – 9,на основание нотариално заверено пълномощно от собственика в качеството ми на частен пълномощник не на посредник.Освен тия жилища, чрез това пълномощно ми бяха дадени права да менажирам частните имоти на различни места във Варна на фамилията на собственика. С документирани подробности по темата разполага който трябва.
Преди да бъда опълномощена съм се занимавала с наеми чрез собствената си фирма, в офис близо до сградата на “Хараламби Ангелов”.

Нова Варна не взема страна по спора, за решаването на който са компетентни съответните органи. С редакцията обаче се свързаха и други граждани с разкази за неуредени парични отношения с Наташа Шипанова.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов