in

Работодатели и синдикати организират национален протест заради скъпия ток

Съвместни протестни действия във връзка с цените на тока стартират социалните партньори.

Днес се проведе работна среща между ръководителите на представителните на национално равнище организации и работниците и служителите, и на работодателите, обединени във формата „4+2“, съобщава actualno.com.

Социалните партньори отново потвърждават изразената от тях на 16 декември 2017 г. позиция и се обединяват около необходимостта от съвместни действия във връзка със задълбочаването на проблемите в сектор „Енергетика“ и спекулативното увеличение на цената на електроенергията.

Шестте организации – Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара – Съюз на българския бизнес (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), Конфедерация на труда „Подкрепа“ – се договориха да подготвят съвместен пакет от мерки, които компетентните институции следва да предприемат в сферата на енергетиката, особено по въпроси от изключително значение за цялото общество. Също така беше постигнато споразумение да се започне подготовка на национален протест след решение на управителните органи на шестте организации.

Датата на протеста ще бъде определена допълнително, като тя ще е след анонсирания вот на недоверие, за да не се спекулира с обективните искания на организаторите.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов