in

Ремонтират добрички булеварди по българо-румънски проект

4 милиона евро ще усвои община Добрич по съвместен проект с румънската община Меджидия, средствата са предназначени за рехабилитация на булевардите „Никола Петков“ и „Добруджа“, съобщи кметът Йордан Йорданов.

Той уточни, че одобреният финансов ресурс по проекта е общо 8 милиона евро. Проектът ще се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ Румъния-Българи, съобщава Бнр.

Кметът подчерта, че този проект е от особено значение, тъй като и двата булеварда, предвидени за реконструкция, не са били асфалтирани от времето на тяхното изграждане.

Предстои старт на изпълнението и на още един проект – за реконструкция и модернизация на три училища и една детска градина. Този проект е част от инвестиционната програма на общината, той е на стойност 6 милиона 200 000 лева и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи зам.-кметът по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова.

Предстоят ремонти в Езикова гимназия „Гео Милев“, в Природоматематическа гимназия „Иван Вазов“, Основно училище „Христо Ботев“ и детска градина № 32.

Екипът за управление на проекта вече подготвя техническите задания, след което ще се проведат процедурите за обществена поръчка за определяне на изпълнители, посочи Росица Йорданова.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов