in

Хиляди варненци на крака пред „Осмото чудо“ в помощ на варненски храм (СНИМКИ)

Снимка: Нова Варна

Грандиозен концерт се състоя през миналата вечер в Двореца на културата и спорта във Варна.

„Осмото чудо“ на ансамбъл „Българе“ вдигна на крака всички желаещи да присъстват на благотворителната инициатива в помощ на  варненския храм „Св. Прокопий Варненски“, който се състоя под патронажа на кмета на град Варна Иван Портних и Варненска и Великопреславска Света митрополия.

Снимка: Нова Варна

В продължение на повече от два часа, зрителите бяха потопени в магията на завладяващите ни народни танци и песни, тяхното многообразие и неподражаема ритмика.

Снимка: Нова Варна

Спектакълът комбинира танцово и филмово изкуство. В специално създаден за него филм, холивудската звезда Бен Крос в ролята на кореспондента на в.“Таймс“ взима главна роля в постановката. Негов партньор е друг свързан с България чужденец – унгарският композитор Бела Барток.

Снимка: Нова Варна

На фона на филмовото повествование, танцьорите от ансамбъла пресъздадоха в седем картини богатството и неподражаемата красота на българските неравноделни размери.

В две от картините са включи и  хореографът Христо Димитров, с когото Ви срещнахме преди дни. Дебют на сцената направи и 22-годишната рожденичка, за която бяха изнесени цветя на сцената при представянето и.

Снимка: Нова Варна

Със силно послание, преминаващо през всички музикални размери в различните български области, „Осмото чудо“ е спектакъл, който накара варненци да си тръгнат като горди българи и със сълзи на очи.

„Искаме следващия път да не идваме за благотворителна цел, а да дойдем да танцуваме на откриването на варненския храм. Обичам Ви“, завърши ръководителят на ансамбъла.

Снимка: Нова Варна

Близо десет минути публиката не спираше да аплодира едни от най-добрите танцьори на България, които продължават да носят българщината из целия свят.

Снимка: Нова Варна

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов