in

Какво ще се случи със „собствениците“ на разбитата нарколаборатория край Варна?

Снимката е илюстративна

С определение на Варненския окръжен съд обвиняемият за засяване, отглеждане и държане с цел разпространение на марихуана гражданин на Република Молдова Виталий Ч. е бил задържан под стража, с което искането на Окръжната прокуратура е било уважено.

За съучастника му в отглеждането на марихуана в частен имот в село Кичево Любомир К. съдът е определил мярка за неотклонение „Домашен арест“, който Окръжната прокуратура във Варна ще протестира, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна за „Нова Варна“.

Както по-рано Ви съобщихме, на фаталния петък 13-и в село Кичево под ръководството на прокуратурата служители на ОД на МВР и сектор БОП установяват, че в имот край селото молдовският гражданин Виталий Ч. и Любомир К. отглеждат растения от рода на конопа.

При претърсване в лабораторията са иззети 482 саксии с насаждения в ранен стадий на развитие и апаратура за отглеждане на марихуана. В гора край селото са намерени укрити 5 чувала с около 15 кг суха тревиста маса марихуана. По време на операцията са иззети и два мерцедеса.

С постановление на Окръжната прокуратура във Варна след повдигане на обвинения двамата мъже са били задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за определяне мерките им за неотклонение.

 

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.