in

Без министри на празника на Варна

снимка live,varna.bg

С традиционно литургия и литийно шествие с чудотворната икона на Богородица започна официалната програма на тържествата по повод деня на Варна

Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи днес традиционната тържествена архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. По-късно в присъствието на елита на местната власт беше тържествено издигнат флагът на града, след което церемонията завърши с литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица. С това бе даден старт на маратона от събития, с които отбелязваме деня на Варна – 15 август.

Стотици варненци наблюдаваха церемонията и се включиха в шествието, което обиколи Катедралния храм по част от булевардите „Владислав“ и „Съборни“. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.
За разлика от предишни години обаче, днес, вероятно заради факта, че 15 август е обявен за официален почивен ден за жителите на града, интересът към церемонията бе значително по-слаб.

Специални гости на старта на тържествата бяха варненските народни представители Таня Петрова, Анелия Клисарова, евродепутата Емил Радев, , командира на ВМС, контраадмирал Митко Пeтев, Амелия Гешева – зам.-министър на културата, Владимир Климанов – генерален консул на Руската федерация във Варна, почетни консули, представители на местната и държавна власт, много граждани. За разлика от предишни години, когато на празника на града по традиция присъстват представители на кабинета, днес министри отсъстваха заради заседанието на МС, което се провежда в този час.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева