in

Показват във Варна купата на Световното първенство по волейбол

Снимка: live.varna.bg

Купата на Световното първенство по волейбол ще гостува във Варна на 15 август.

Събитието е част от специален „Трофи тур“, организиран от Международната федерация по волейбол и Българската федерация по волейбол, по време на който феновете ще имат шанса да се докоснат до златния трофей, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Навръх празника на Варна купата ще бъде изложена на входа на Морската градина от 17.00 ч. до 20.00 ч. За целта Българската федерация по волейбол е подготвила много забавления, на място ще бъде и волейболната легенда и вицепрезидент на организацията Любо Ганев.

Световното първенство по волейбол за мъже ще се проведе от 9 до 30 септември в България и Италия, като Варна е българският град, който ще приеме най-много мачове. Националният отбор на България ще изиграе мачовете си от група D на първата фаза между 9 и 18 септември в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

„Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Мачът на откриването във Варна изправя България срещу Финландия от 20,30 ч. на 9 септември. В същия ден във Флоренция другият домакин на турнира – Италия, ще се изправи срещу Япония.

На световното ще участват 24 отбора, разпределени в четири групи по шест тима. Във Варна между 21 и 23 септември ще премерят сили и някои от продължилите към втората фаза световни волейболни сили. В зала „Конгресна“ ще се изиграят общо 21 двубоя – 15 от първата фаза и 6 от втората.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.