in

Възобновиха издирването на падналите от вълнолома деца по суша и вода

Снимка: morskivestnik.com

Операцията по издирването на двете деца, които паднаха в морето край Варна на 15 август, е продължила и през нощта от брега, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна.

Водолазите, които търсеха децата снощи спряха издирването по море заради гольмото вълнение и неподходящите условия, но операцията е продължила с осветяване и обхождане на района.

Екипи на сектор „Специализирани оперативни дейности“ са обхождали района през цялата нощ, но досега нищо не е открито, каза началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Тихомир Тотев пред БНР.

Целта на предприетите действия е била откриването на двете деца и своевременно информиране и оказване на съдействие на Морския координационно-спасителен център при Морска администрация.

Тази сутрин в 5:50 ч. е възобновено издирването им по суша и вода, предаде за Радио „Фокус“ Валентин Енчев – директор на дирекция „Морска администрация“ – Варна.

Той поясни, че в началото на акцията е направен обход с плавателни средства, а сега са се включили и водолази. Енчев уточни, че водолазите ще търсят в района на тетраподите.

„Според тяхната оценка е най-вероятно децата да са там. Има голяма вероятност да са под тетраподите“, каза Енчев. Той обясни, че катерът ще обхване голям район, за да търси изплували тела.

Припомняме, че сигналът за двете паднали деца в морето в района на Морската гара във Варна бе получен около 17:40 вчера следобед. Предприети бяха незабавни действия за издирването им. След оценка на оперативната обстановка щабът при РД ПБЗН – Варна създаде организация и се предприеха действия за осветяване на района на инцидента.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.