in

13-годишният Мариян е удавеното на вълнолома дете

снимка Нова Варна

Продължава издирването на 14-годишният му приятел Деян, каза пред радио Варна разследващия прокурор Красимир Конов
Тялото, което тази сутрин водолази извадиха от морето край варненския вълнолом, е на 13-годишния Мариян. Това каза преди минути за Радио Варна Красимир Конов – изпълняващ функциите районен прокурор на Варна. Продължава издирването на 14-годишният му приятел Деян, който е ученик в ОУ „Стоян Михайловски“.

Група от 6 деца слезли вчера следобед на Морска гара, за да ходят по-късно вечерта на концерта на Пристанището за Деня на Варна. Момчетата на възраст между 11 и 14 години били от различни квартали на Варна – от „Владиславово“, от „Виница“, имало и от Каменар.

Познавали се от няколко месеца и цяло лято се мотаели заедно.
„Подценяване на обстановката“. Така прокурор Конов характеризира случилото се, въпреки че работната квалификация на разследването е за „склоняване към самоубийство“.

Децата са били в края на вълнолома, когато ги залива голяма вълна. Двете момчета падат във водата – едното вълната изхвърля по-надалеч, направо в морето. Другото успява да се хване за един от последните тетраподи. Известно време детето се бори със стихията, но вълните продължават да го заливат и ръцете му изпускат хлъзгавото желязо и тосъщо изчезва във водата. Когато на място идват първите хора, извикани от останалите момчета, всичко е било свършило. Затова и никой не се хвърля в силния прибой. Освен камъните, тук опасна е дълбочината – над 10 метра,коментира още прокурор Конов.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/