in

Световноизвестен тенор пристига за заключителния галаконцерт на „Опера в Летния театър“

Тазгодишното издание на инициативата „Опера в Летния театър“ във Варна ще посрещне за своя заключителен галаконцерт на 23 август (21.00 ч.) Фабио Армилиато, един от най-изтъкнатите съвременни тенори на световната оперна сцена, който се откроява с прекрасен глас, висок регистър, изключителна музикалност, впечатляващо артистично присъствие и не на последно място – харизма.

В концерта, под диригентската палка на изтъкнатия Маестро Борислав Иванов, Почетния гражданин на Варна, познат на четири континента, и режисурата на Кузман Попов, освен Фабио Армилато, ще се включат почти всички солисти на Държавна опера Варна: Илина Михайлова, Деян Вачков, Линка Стоянова, Валерий Георгиев, Ирина Жекова, Венцеслав Анастасов, Свилен Николов, Пламен Димитров, Даниела Дякова, Михаела Берова, Мария Павлова, Вяра Железова и Галина Великова.

След завършването на Консерватория „Николо Паганини“ в Генуа, Фабио Армилиато дебютира в „Симоне Боканегра“, откъдето започва и стремителната му кариера в най-престижните оперни театри, като Метрополитън опера, Миланската скала, Парижката опера, Teatro Real в Мадрид, Операта в Сан Франциско, Виенската Щатсопера и др. Жъне световен успех с ролята на Кавароди от „Тоска“ в Арена ди Верона, Teatro Real в Мадрид, Римската опера, също в Миланската скала под диригентството на Лорин Маазел и в Ковънг Гардън, под диригентството на Антонио Папано.

Пее в „Турандот“ в реконструирания Petruzzelli-Theatre в Бари, изпълнява своя феноменален Родолфо от „Луиза Милер“ в Цюрихската опера, дебютира в „Отело“ в Opera Royal de Wallonie в Лиеж. През 2011 е отличен с първата международна награда „Тито Скипа“ и наградата „Бениамино Джили“. За участието си в „Силата на съдбата“ в Opera de Wallonie в Лиеж е удостоен, заедно с известното сопрано и негова съпруга Даниела Десси, с престижната награда „Premio Ginestra“.

ТЕНОРЪТ ПОД ДУША
Широка популярност носи на Фабио Армилиато и участието му във филма на Уди Алън „На Рим с любов“, където той се снима, заедно с Алек Болдуин, Пенелопе Крус и други именити актьори. Лентата открива Международния филмов фестивал в Лос Анжелис през 2012 г.
Филмът разказва, в типичния ироничен стил на Уди Алън, за един особен режисьор, в изпълнение на самия Уди Алън, който е обзет от манията да търси нови лица. Режисьорът случайно дочува някакъв тенор да пее оперна ария под душа (всички италианци пеят опера под душа и решава, че именно този човек ще бъде неговото голямо откритие. Тенорът, оказва се, не е професионален оперен певец, но въпреки това режисьорът го записва за кастинг. Тенорът, както и се очаква, се проваля, а режисьорът е подложен на унищожителна критика от снобското си обкръжение. В този момент обаче режисьорът е осенен от спасителната идея да изнесе душ на сцената. И наистина, под душа тенорът отново запява прекрасно

ФАБИО АРМИЛИАТО ПО ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ НА „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“
След участието си в заключителния гала концерт на „Опера в Летния театър“ на 23 август, ще аплодираме Фабио Армилиато и на следващия ден, когато той, заедно с другите ВИП гости, ще мине по червения килим на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“.

XXVI издание на популярното филмово събитие ще се проведе във Фестивалния и конгресен център, от 24 август до 2 септември 2018 г.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.