in

Нараства броят на болните от остри респираторни заболявания във Варна

В периода 14-20  септември във Варна са регистрирани 98 броя остри респираторни заболявания срещу 79 случая на ОРЗ от предходната седмица.

Има регистриран 1 случай на грип и 15 усложнения от грип и ОРЗ – 8 бронхита и 7 пневмонии, съобщават от РЗИ-Варна.

Регистрирани са 32 случая на чревни инфекции срещу 66 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 26 ентероколита, 1 ротавирусeн ентерит, 3 колиентерита, 1 вирусен хепатит и 1 салмонелоза.

От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 9 лица срещу 8 за предходната седмица, представени от: 7 случая на варицела и 2 случая на скарлатина.

Регистрирани са по едно лице със заболяване от лаймска борелиоза и марсилска треска. В имунизационния кабинет през отчетния период са преминали общо 57 лица. Проведени са 14 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 5 лица.

В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 18 лица. С Бързо известие в РЗИ- Варна са съобщени 3 лица, ухапани от кърлеж. Извършени са 48 броя епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.